Poll

Website 3M Yg Maner Korg Suke

25% 25% [ 1 ]
75% 75% [ 3 ]

Total Votes : 4

Free URL Redirection @ .co.nr

Basic Rules!!

Go down

Basic Rules!!

Post  SHAF-FYE on Sun Nov 09, 2008 9:09 pm

BASIC RULES


1. Respect other members, and also the Administrator and Mod
hormati pendirian dan pendapat rakan-rakan yang lain
bila bersuara, jangan suka menyakiti hati orang lain
walaupun kita mengamalkan demokrasi, bersuara secara bebas, tapi ia bukan lesen untuk kita menyakiti hati orang. Faham?
elakkan bersikap perkauman


2. Use SEARCH function before creating any new thread
jangan buka thread yang sudah ada. menambahkan beban server jek. Sekarang server lom update lagi...
gunakan la search function tu. susah sangat ke? malas? unta padang pasir pun tak malas camtu tau. korang ni lagi malas dari unta ke?


3. Post in the correct section
haaa ni 1 lagi penyakit. suka sangat main ikut suka post di mana-mana. korang kalo buang air, ade ke gi buang kat ruang tamu? pandai2 la cari section yang sesuai
kalau dah tersalah, minta tolong pada mod yang menjaga section tersebut
mod pon kne men peranan taw...


4. Do not SPAM the board - spammer will be banned forever
takde komen. sape yang spam mmg kasik banned trus.


5. Do not HIJACK any thread - hijacker will be banned for 1 month
perangai tak elok ni dok keje hijack thread orang. thread sendiri tak laku mula la wat mende2 tak elok ni


6. Do not INSULT others
suka sangat menganjing orang. dapat duit ke?dapat dose ader r, tengok cam aq....ikut contoh aq nih
kalau menganjing memain atau berlawak tu ok la, ini seriyes semacam jek
menganjing org tu berpada2 sket


7. CAPSLOCK is stricly prohibited. except to highlight certain words, or to mention any important point.

PENTING : Nak bergurau tu boleh, tapi sila tengok masa dan keadaan orang yang nak diguraukan tu. Jangan main hentam keromo jek. Kalau kena marah, jangan nak salahkan orang lain pulak masa tu.

avatar
SHAF-FYE
Yang DiPertuan Agong
Yang DiPertuan Agong

Posts : 35
Join date : 2008-11-09
Age : 24
Location : Atas Kerusi, Depan Komputer

View user profile http://3mforum.5forum.net

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum